Leerproblemen

Een kind met leerproblemen heeft het vaak moeilijk op school. Het kan zich slecht concentreren, haalt slechte resultaten en vind naar school gaan niet leuk. Voor het kind is het elke dag opnieuw een strijd om naar school te gaan. U als ouder vind het vaak moeilijk om te zien dat uw kind niet lekker in zijn of haar vel zit.

Edu-smart begeleidt deze kinderen bij het leren hoe zij vanuit hun kwaliteiten en talenten gebruik kunnen maken van hun andere voorkeuren voor informatie verwerken, o.a. het beelddenken. Wanneer een kind leert hoe het op een andere manier informatie kan opslaan en verwerken verbeteren de resultaten. Ook de motivatie om te willen leren wordt groter en vervelend gedrag wordt minder. Als gevolg hiervan verbeteren het zelfbeeld en zelfvertrouwen aanzienlijk en is de negatieve spiraal doorbroken. Ze krijgen er weer zin in!

Ook u als ouders bieden wij handvatten om deze kinderen te begeleiden op een manier zoals het bij deze kinderen past. Wij geven ouders inzicht in het anders functioneren en handvatten om een kind te ondersteunen bij het maken huiswerk en in het sturen naar positief gedrag. De onderlinge band wordt hierdoor sterker en de sfeer in het gezin verbeterd.

Binnenkort staan er weer bijeenkomsten voor ouders gepland. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u inzicht in het anders verwerken van informatie bij uw kind en gaan we in op de invloed die dat heeft op het dagelijks functioneren. Daarnaast geven we u praktische tips die u direct kunt toepassen en die voor u en uw kind meteen resultaat opleveren.

Zou u inzicht willen krijgen in hoe uw kind zijn informatie anders verwerkt?
Zou u ervaringen willen delen met andere ouders?
Zou u op een leuke en ontspannen wijze meer grip willen krijgen op het anders functioneren van uw kind?

Kom dan op 3 maart naar de bijeenkomst.
De plaatsen zijn beperkt en VOL = VOL, dus schrijf u vandaag nog in!

Uitnodiging info avond AL 3 maart 2015