Les geven

Vind ik lesgeven nog wel leuk?                                                                                      

Misschien heeft u zich die vraag al wel eens gesteld. En wat was uw antwoord?

Veel leerkrachten antwoorden hier aarzelend Nee op. Anderen zeggen Ja, maar niet meer zo leuk als toen ik net begon. De werkdruk is hoog en er zijn steeds meer kinderen met leerproblemen. Een kind met leerproblemen heeft het vaak moeilijk op school. Het kan zich slecht concentreren, haalt slechte resultaten en vind naar school gaan niet leuk. Voor het kind is het elke dag opnieuw een strijd om naar school te gaan. Helaas zet deze strijd zich vaak voort in uw klaslokaal. Sommige van deze kinderen zijn ongemotiveerd, luisteren niet en zitten niet stil. Maken wellicht hun huiswerk niet en behalen slechte resultaten.

Leerkracht

Met name de kinderen die een leerprobleem als Dyslexie of Dyscalculie hebben worden niet zelden ook gediagnostiseerd met een gedragsstoornis als     AD(H)D, PDD-Nos of Autisme.
Daarnaast bestaat er nog een groep Hooggevoelige kinderen (HSP) en ook die krijgen meer dan eens een dergelijke diagnose.

Edu-Smart reikt leerkrachten graag de hand en voorziet hen van de informatie, inzichten en tools die nodig zijn om deze diversiteit in een klas te kunnen managen. Deze methode heet Accelerated Learning en is in Nederland nog geheel nieuw. Accelerated Learning houdt rekening met alle verschillende manieren van informatie verwerking die er onderling bestaan tussen de leerlingen. Deze methode zorgt ervoor dat lessen leuker zijn, informatie makkelijker wordt opgenomen en resultaten van de leerlingen verbeteren. Maar ook voelen de leerlingen zich meer betrokken en gemotiveerd, wat er voor zorgt dat de sfeer verbetert.
Accelerated Learning en is 9 jaar lang onderzocht en uitgetest door de Universiteit van Newcastle in Groot-Brittanië. Voor meer informatie betreffende Accelerated Learning klikt u hier.

Vanaf september staan er weer workshops voor leerkrachten gepland. Tijdens deze bijeenkomsten maakt u kennis met Accelerated Learning en geven we u praktische tips die u de volgende dag direct kunt toepassen in uw klas.

Zou u inzicht willen krijgen in hoe u klassikaal les kunt blijven geven rekening houdend met de diverse leerstijlen?
Zou u op een leuke en ontspannen wijze meer grip willen krijgen deze andere klas samenstellingen?
Zou u willen weten hoe u meer uit uw leerlingen haalt terwijl de werkdruk voor u vermindert?

Kom dan op 31 oktober naar deze workshop.
Meld u aan door een mail te sturen naar info@edu-smart.nl o.v.v. Accelerated Learning of laat uw gegevens achter op het contactformulier o.v.v. Accelerated Learning 31-10.

De plaatsen zijn beperkt en VOL = VOL, dus wacht niet te lang!