Wat is Accelerated Learning?

Accelerated Learning; het woord zegt het al, sneller leren. Het is de meest geavanceerde methode die voor het onderwijzen en leren te gebruiken zijn. Het is een totaal systeem voor het bevorderen van de leerprocessen. Gebaseerd op de nieuwste hersenonderzoeken, heeft het steeds weer bewezen de effectiviteit van het leren te verhogen. Accelerated Learning bied je niet alleen technieken en tips om ‘breinvriendelijker’ te leren, het zorgt er ook voor dat je leerlingen leren weer leuk gaan vinden.

 

Veel van de hedendaagse toonaangevende organisaties en onderwijsinstellingen profiteren van de kracht van versneld leren. Wat maakt het dat versneld leren zo effectief is, is dat het gebaseerd is op de manier waarop wij allen van nature leren.

 

Accelerated Learning ontsluit een groot deel van ons potentieel om te leren, dat grotendeels onbenut blijft wanneer gebruik gemaakt wordt van alleen de meeste conventionele leermethoden. Gebruik makend van accelerated learning betrekken we actief de hele persoon in het leerproces, met behulp van fysieke activiteit, creativiteit, muziek, afbeeldingen, kleur en andere methoden om mensen sterk betrokken bij hun eigen leerproces te krijgen.


 

Wil jij ook leren hoe je deze technieken inzet in je les, zodat leerlingen meer gemotiveerd zijn en betere resultaten behalen?

Schrijf je dan in voor de opleiding Accelerated Learning. Voor meer informatie over de opleiding kun je hier kijken.

Meer informatie over Accelerated Learning vind je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *