Bent u leerkracht, kindercoach of kind-professional? Welke talenten heeft een kind van nature al ontwikkeld en welke nog niet? Meld u nu aan voor onze vernieuwde SMART-analyse training!            .

 

Wanneer het op een school met een leerling niet goed gaat, krijgen ouders vaak het advies een kind diagnostisch te laten onderzoeken en een IQ-test af te laten nemen. Gebleken is echter dat deze onderzoeken en bijbehorende uitkomsten geen garantie zijn voor positieve en constructieve oplossingen. Het is zinvoller om te kijken naar de kwaliteiten en talenten die het kind al bezit en de bijbehorende onderwijsbehoefte van een leerling alvorens wordt overgaan op dergelijke (vaak belastende) onderzoeken. Je bent dan in staat om in kaart te brengen wat een leerling nodig heeft om tot succes ervaringen te komen.

 

Tijdens de SMART– Analyse wordt in kaart gebracht:

  • Welke mogelijkheden een leerling van nature heeft.
  • Welke talenten er al wél ontwikkeld zijn en welke nog niet.

 

Op afbeelding 1 is waar te nemen dat er op basis van deze gegevens bovengemiddelde capaciteiten aanwezig zijn. Onderlinge verschillen zijn niet erg groot. Toch ervaart deze leerling leerproblemen.

 

 

 

Afbeelding 2 laat zien waardoor deze problemen zijn ontstaan en waar aan gewerkt dient te worden om deze problemen op te lossen. Te zien is dat de taart is opgedeeld in ongelijke stukken. Dit betekent dat deze leerling een aantal van de, in aanleg aanwezige, mogelijkheden nog niet voldoende heeft geleerd te gebruiken. Om de bestaande problemen op te lossen gaat de leerkracht/coach/begeleider met het kind aan de slag om ook deze talenten aan te wenden.

 

 

Het voordeel is dat op deze manier alleen maar gewerkt hoeft te worden aan het versterken van de nóg niet voldoende ontwikkelde onderdelen. Hierdoor verbeteren de resultaten significant en krijgt het kind weer vertrouwen.

Wanneer jij betrokken bent bij de ontwikkeling van kinderen is het af kunnen nemen van een Smart Analyse een must. Je leert naast het in kaart brengen van de talenten ook de moeilijkheden in kaart te brengen die verantwoordelijk zijn voor de aanwezige leerproblemen. Hierdoor kan er een, op de leerling afgestemd, handelingsplan opgesteld worden en een leerling blijvend en praktisch echt geholpen worden.

 


Voor wie?

Deze opleidingsdagen zijn module 3 van de opleiding tot ontwikkelexpert en is bedoelt voor leerkrachten, kindercoaches en andere kind-professionals.

 

 

Voor deelname aan module 3 moet u ook hebben deelgenomen aan module 1 en module 2.

Module 1Training: Wat is kinesthetisch leren?

Module 2Training: Kinesthetisch Leren

Deze training vervolgd zich met module 4Training: Accelerated Learning

Geïnteresseerd in het volledige pakket? Kijk dan ook naar Opleiding: Expert in Leren & Talentontwikkeling

 

Waar?

Deze opleiding wordt gegeven op onze trainingslocatie.

Peter Vineloolaan 12

4611 AN Bergen op Zoom

 

Wanneer?

  • 25 en 26 mei 2018
  • 15 en 16 juni 2018

Wat kost het?

De kosten bedragen € 649,- exclusief B.T.W en inclusief materialen en lunch

Inschrijven?

Inschrijven kan op onze website: www.edu-smart.nl of door een mail te sturen naar info@edu-smart.nl