_MG_0085

Een boodschap aan alle ouders van kinderen met leerproblemen!

Heel veel mensen denken ten onrechte dat kinderen opvoeden een vanzelfsprekendheid is en een kwestie van je gezond verstand gebruiken. Dat, als je als ouder maar je best doet, het dan ook wel goed zal gaan.

Maar de aantallen kinderen met problemen tijdens het leren, maar ook in de thuissituatie blijft groeien.

De aantallen kinderen die uitvallen of niet goed mee kunnen op scholen zijn niet gering.

Evenals de aantallen kinderen die aangemeld worden, bij jeugdzorg of andere instellingen als GGZ, blijven groeien.

Het overgrote deel van de ouders ondervindt op de een of andere manier moeilijkheden in de opvoeding van hun kinderen. Dit komt veelal tot uiting in het gedrag en leerprestaties van deze kinderen.

Dit betekent dus dat er in de opvoeding en begeleiding van kinderen meer nodig is dan alleen het gebruiken van je gezond verstand en je best doen. Het is nodig dat je van sommige zaken wat meer kennis hebt en bij andere zaken ondersteuning kan vinden.

Tijdens onze informatie avonden zal je als ouder een groter inzicht hebben gekregen in de leerproblemen van kinderen die anders leren dan wat wij als ‘normaal’ zijn gaan ervaren.

Hierdoor ben je in staat om je kind beter te ondersteunen, maar ook om het gesprek op school aan te gaan wanneer dit nodig is.

Gedurende de avonden zal het u steeds duidelijker worden dat kinderen met een diagnose niet dom zijn, zelfs niet als een eventueel afgenomen IQ-test een laag resultaat laat zien.

Kinderen met een diagnose of leerprobleem zijn meestal juist heel intelligent en creatief te noemen. Ze beschikken over enorme kwaliteiten en talenten. Om dit potentieel aan te spreken en tot uiting te laten komen is het van belang dat u als ouder geïnformeerd wordt.

 

Ik ga jullie daarbij helpen, want mijn persoonlijke visie is dat ieder kind het verdient om gebruik te leren maken van zijn kwaliteiten en talenten, zodat het kan opgroeien als unieke persoonlijkheid.

 

Warme groet,

Patricia van Turnhout                                              

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *