17b3a2a

Hallo, ik ben Patricia Jaquet, moeder van een prachtige sensitieve dochter. Haar geboorte, zo’n 12 jaar geleden is mijn grote ommekeer geweest, vele leerprocessen om een balans te vinden tussen haar en mijn eigen hoog gevoeligheid, maar ook om van hoofd naar hart te gaan en uit te komen bij mijn passie, waar mijn hart van gaat stralen…

Sinds zeven jaar begeleid ik, als coach, trainer en registertherapeut BCZ®, met heel veel plezier kinderen en ouders in mijn eigen praktijk ‘spelenderwijs in balans’, waarbij een positieve en oplossingsgerichte aanpak centraal staat. Tijdens het kindercoach avontuur, waarbij wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind, begeleid ik ze naar het doel wat ze willen bereiken. Het kind met zijn/haar aanwezige sterktes en kwaliteiten, staat centraal en de focus ligt op succeservaringen. 

Naast het werken met het kind, werk ik juist ook met het systeem, de ouders of de leerkrachten, om het kind heen. Want ‘wat spiegelt het kind hun?’ en ‘wat wil het kind hun aanreiken?’. Regelmatig zie ik dat de kinderen de blokkades van hun ouders spiegelen, waarbij het raadzaam is om eerst 1 op 1, middels een afgeleide van een familie opstelling, met de ouder te werken en te kijken wat er op een diepere laag nodig is. Het nieuwe bewustzijn en de persoonlijke groei van de ouder(s) zorgen ervoor dat het kind weer ‘lichter’ in het leven kan staan.

Sinds januari 2010 ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met fysiopraktijk Van Zuilichem, zodat kinderen op een breder vlak ondersteund en begeleid kunnen worden.

Als Edu-Smart coach ondersteun ik kinderen die op een andere wijze leren. In ieder kind zit de capaciteit, bewust of onbewust, om goed te kunnen leren. Gebruik makende van hun talenten en vaardigheden en de Accelerated Learning technieken wordt het leerprobleem spelenderwijs omgebogen naar een vaardigheid, wordt het leren weer leuker en krijgt het kind weer meer zelfvertrouwen.   

 

Prachtig zoals je bent….

Vergeet nooit wie je bent, als een zon die helder straalt.

 Vergeet nooit wie je bent, als een schitterende diamant, die harten raakt.

 Vergeet nooit wie je bent, als een vlinder die haar vleugels spreidt,

fladderend door het leven en het beste vanuit eigen kracht gedijt.

 Vergeet nooit wie je bent, je bent prachtig, zoals je bent,

uniek met al jouw mooie kleuren,

 

DAT IS WIE JE BENT! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *