Betrokkenheid en motivatie van leerlingen vergroten

Vorige week stond er in de media dat kinderen tegenwoordig steeds vaker een lage motivatie hebben als het gaat om leerwerk en naar school gaan. Maar liefst 9% van de leerlingen in het basisonderwijs en 21% van de leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn niet actief betrokken in de lessen. Hierdoor gaat er veel talent verloren en zien we dat leerkrachten soms niet meer toekomen aan hun kerntaak lesgeven. Regelmatig horen wij dat er veel aandacht uit moet gaan naar het activeren van leerlingen en het begeleiden van hun gedrag.

Afgelopen week gaven wij een training aan leden van het zorgteam op een school in Bergen op Zoom. Ook daar kwam duidelijk naar voren dat de motivatie van leerlingen flink te wensen over laat en dat docenten het vaak heel lastig vinden om hier verandering in aan te brengen. Tijdens de training werd hen al snel duidelijk dat het aansturen van leerlingen op een andere manier veel effectiever kan. Dat dit ook voor de docenten veel leuker is en dat hierdoor de aandacht komt te liggen op positief en stimulerend gedrag. Deze leerkrachten hebben handvatten en tips gekregen die ze direct vandaag kunnen gaan toepassen en waren erg blij dat het eigenlijk veel simpeler is dan ze hadden gedacht.

Omdat veel leerkrachten met ditzelfde probleem te maken hebben en wij ze graag willen en kunnen helpen, hebben we hiervoor een leuke manier bedacht.

Nu bestaat de mogelijkheid om op een heel gemakkelijke manier kennis te maken met de TDO Methodiek. TDO staat voor Talenten Doeltreffend Ontwikkelen.  TDO is een methodiek die uitgaat van de totale leefwereld van het kind en die zich richt op (zelf)inzicht en ontwikkeling vanuit de kern. De behoeften en mogelijkheden van een kind en zijn omgeving in balans brengen, zodat constructief gewerkt kan worden aan talenten en kwaliteiten ontwikkelen.

TDO is gebaseerd op drie peilers;

  • Emotionele ontwikkeling TDO
  • Sociale ontwikkeling
  • Cognitieve vaardigheden ontwikkelen

De cognitieve vaardigheden vormen de basis. Opnemen en verwerken van informatie, uitgaande van de mogelijkheden van het kind, zorgen ervoor dat het kind en zijn omgeving in balans komen met elkaar. Zowel op school als thuis.  Vaardigheden die ervoor zorgen dat een kind in staat is zichzelf te concentreren, motiveren en constructief te werken aan het behalen van gestelde doelen met hulp vanuit de omgeving. De methode is effectief gebleken bij kinderen met AD(H)D, HSP, PDD-Nos, Dyslexie, motivatie- en andere leer- en concentratieproblemen.

Een workshop TDO wordt aangeboden voor € 149,- per persoon wanneer u individueel deelneemt. Meer informatie vindt je hier. Eenmalig willen we nu scholen in de gelegenheid stellen om voor slechts 19,95 per persoon deel te nemen aan de workshop die wij op uw eigen locatie komen geven. Het enige waar de school voor hoeft te zorgen is een beschikbare ruimte en wat te drinken voor de deelnemers. 

Wilt u ook graag dat wij naar uw school komen? Stuur ons dan een mail en wij nemen snel contact met u op om eventuele vragen te beantwoorden en met u een datum af te stemmen. Vergeet in de mail niet uw naam, telefoonnummer en de grootte van uw team te vermelden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *