Zou jij willen leren wat de onderwijsbehoeften zijn van hoogsensitieve kinderen? Zodat jij deze kinderen kunt helpen aan een positief zelfbeeld, betere schoolresultaten, een betere concentratie? 

 

De onderwijsbehoeften zijn van hoogsensitieve kinderen, die veel van hen in de problemen brengt op school. Slechte concentratie en resultaten in combinatie met faalangst leidt tot een vermindert zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Wil jij het beste uit deze kinderen halen?

Hoogsensitieve leerlingen hebben vaak veel moeite met alle prikkels in een klas door de drukte die er heerst en de informatie die op hen afkomt. Het verwerken van deze prikkels lukt in veel gevallen niet en leidt tot veel problemen. Zo presteren ze vaak minder dan men t.o.v. de vermogens zou mogen verwachten. Ook uiten ze de overprikkeling vaak door boze buien en raken ze vaker emotioneel helemaal overweldigd wat direct ten koste gaat van de concentratie, motivatie en het welbevinden. Bij langdurige blootstelling ontstaat vaak permanente overprikkeling, die in sommige gevallen zelfs zorgt voor uitval op school. Dan komt een dergelijke leerling in een zorgtraject om weer te herstellen in de hoop dat het later wel kan functioneren in een reguliere onderwijsomgeving. Dit lukt soms, maar vaak niet!

 

De vele vermogens en kwaliteiten van deze leerlingen raken verloren als wij ze niet leren hoe ze hier aanspraak op kunnen maken!

 

Tijdens deze dag nemen wij je mee in de wereld van de hoogsensitieve leerling en zijn/haar behoeften. Je gaat ontdekken waarom het op veel momenten niet goed gaat met deze leerlingen en wat ervoor nodig is om het beste uit ze te leren halen.

 


Voor Wie?

Deze opleidingsdag is module 1 van de opleiding tot Edu-Smart Expert en bedoelt voor leerkrachten,
kindercoaches en andere kind-professionals.

In module 2 wordt er de nadruk gegeven op ‘hoe’ je op kinesthetische wijze leert. Zie module 2 voor meer informatie.

 

Benieuwd naar alle modulen? Kijk dan ook even naar de Opleiding: Expert in leren en talentontwikkeling

 

Waar?

Deze opleiding wordt gegeven op onze trainingslocatie.

Peter Vineloolaan 12

4611 AN Bergen op Zoom

 

Wanneer?

Datum volgt..!!

 

Wat kost het?

De kosten bedragen € 295,- per persoon.

 

Inschrijven?

Stuur een mail naar info@edu-smart.nl